Kaptena

Hem / Kunskap

Storskogen noteras. AMF, Swedbank Robur och Spiltan med flera – har åtagit sig att köpa aktier för 7,3 miljarder kronor för 38:50 kronor styck.

Koncernen bildades av en grupp investerare för snart tio år sedan och äger i dag fler än 200 portföljbolag, med sammanlagt 7 000 anställda. Hittills i år har Storskogen förvärvat 43 bolag och under det första halvåret uppvisade koncernen en tillväxt i ebita-resultat på 35,1%. Sedan koncernen bildades 2012 har Storskogen genomfört 144 förvärv.

Storskogen avser att använda kapitalet från noteringen för att stärka sin likviditet samt fortsätta sin förvärvs- och tillväxtstrategi. I samband med börsnoteringen planeras en nyemission, där en rad investerare – däribland AMF, Swedbank Robur och Spiltan – har åtagit sig att köpa aktier för 7,3 miljarder kronor för 38:50 kronor styck. Detta innebär en värdering av Storskogen på 56,4 miljarder kronor.

”När jag blickar framåt är en notering av Storskogen, med utökad tillgång till kapitalmarknaderna, ett naturligt nästa steg i vår resa att expandera ytterligare inom Europa och vidare – vilket kommer att stödja en fortsatt tillväxt, ytterligare diversifiering och minskade operativa risker”, skriver Storskogens vd och medgrundare Daniel Kaplan i en kommentar.

Källor: Svenska Dagbladet. Affärsvärlden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *