Kaptena

Hem / Kunskap

9 nya startups backas av Handelshögskolan. Bolag som Budbee, Voi och Klarna finns på listan över bolag som tidigt backats av Handelshögskolans företagsinkubator SSE Business Lab. Nu har nya startups tagit plats.

Av de nio startupsen som antagits kommer sex stycken börja i ett åtta veckor långt accelerationsprogram kallat Activate, och de resterande tre i det som kallas Incubate: där bolagen kan delta i upp till 18 månader för att vässa och utveckla sina affärsidéer.

Här är bolagen som blivit antagna:

Boxxy: Installerar kylboxar i bostadshus med syfte att möjliggöra hållbar hemleverans av matvaror.

Circulate: B2B-marknadsplats och inköpsplattform för hållbara förpackningar.

Spunshift: B2B-marknadsplats för klädindustrin, med SaaS för Product Lifecycle Management för tillverkning av kläder.

Diretto: Vill underlätta för småbolag, eller individer som anställer inhemsk personal, att kalkylera och deklarera lön.

EMEK: Tillgängliggör mikrofinans för privata investerare och förenklar den privata microfinance-marknaden, med fokus på Afrika.

Rippl: Digital, heltäckande lösning för dokumentering av sjöfartsaktiviteter. Förbättrar arbetsflöde, bränsleförbrukning och affärsresultat genom dataanalys.

Kedra: Ett alternativ till traditionell rekrytering som möjliggör för tech-startups och -scaleups att hitta en kompetent och prisvärd programmerare på distans inom 14 dagar.

Nifty Nordics: Accelererar och faciliterar omställningen till Web3 genom att utbilda, inspirera och onboarda människor och organisationer.

OnGrow: Erbjuder e-handlare flexibel, kostnadseffektiv och friktionsfri finansiering för sina importer.

Bolagen som deltar får stöd att utvecklas genom workshops, mentorskap, nätverk och annat. För att kunna söka till inkubatorn ska startupsen ha en student, alumn eller anställd kopplad till Handelshögskolan i Stockholm med i teamet.

Källa: Breakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *