Kaptena

Hem / Kunskap

Sana Labs vill skrota komplicerade och dåliga kurser, för att i stället ta fram individanpassat utbildningsmaterial med hjälp av artificiell intelligens. Nu tar bolaget in 350 miljoner och värderas till 2 miljarder kronor.

Artificiell intelligens, ai, har aldrig varit mer i ropet. Olika bild- och textgeneratorer lyfts nu fram på sociala medier i parti och minut. Med hjälp av hjärnforskning och ai vill Sana Labs revolutionera lärandet.

Grundaren och vd:n Joel Hellermark började programmera tidigt och byggde till en början tekniken själv i tonåren. Han visar upp Sana Labs funktionalitet genom att söka på termen ”maskininlärning”, därefter tar ai-assistenten fram utbildningsmaterial på någon minut.

”Vår plattform möjliggör att skapa, organisera, och söka igenom hela företagets kunskap. Våra konkurrenter fokuserar annars på en av de delarna medan Sana är en fullt integrerad lösning”, säger Joel Hellermark.

Sana Labs prioriterar också användarupplevelsen och vill att designen ska vara konsumentvänlig. Bilder skapas i 3D enligt en viss design och språket individanpassas.

Målet är till exempel att korta ned upplärningsfasen, öka effektiviteten inom sälj, samt att utveckla och behålla personal på företagen.

Under coronapandemin utbildades 80.000 sjuksköterskor i intensivvård på drygt 2.000 sjukhus med hjälp av Sana Labs. Kostnaden ligger på 80 kronor per användare och månad där många kunder köper företagsabonnemang.

Bolaget är fortfarande i tidig fas och affärsmodellen riktades om till företag 2021. Sana Labs noterade en omsättning på 12,5 Mkr i fjol med en förlust på 42,1 Mkr, men vill inte ge en prognos för innevarande år.

Källa: Dagens Industri