Kaptena

Hem / Kunskap

X Shore har plockat in 150 miljoner SEK till sina elbåtar under q2. Det nya kapitalet ska bland annat användas till att bygga en ny fabrik i Sverige – och till en utökad utlandslansering med fokus på USA.

Startupbolaget X Shore har gjort rubriker i Sverige – kanske framförallt eftersom att Zound industries-grundaren Konrad Bergström ligger bakom elbåtsbolaget.

Företaget har hajpats i långa reportage i såväl BBC och Forbes även fastintäkterna fortsatt är små.

X Shore värderas till cirka 800 miljoner kronor efter senaste kapitalrundan, som leddes av investeringsbolaget Team Europe. Bakom Team Europe står bland annat Lukasz Gadowski, medgrundare till matleveransjätten Delivery Hero, som bland annat äger varumärket Foodora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *