Kaptena

Hem / Kunskap

Snart noteras Synsam. Även Sound Dimension, Mofast, Cary Group, Volvo Cars, Albert och Pricerunner genomför IPO.

Synsam – En av Nordens ledande optikkedjor. Di skrev förra veckan att noteringsplanen åter har aktiverats och att noteringen ska genomföras under hösten. Värderingen ska vara ett tvåsiffrigt miljardbelopp.

Sound Dimension – Erbjuder en teknik för att optimera ljudupplevelsen genom att optimera olika ljudenheter. Gör just nu en noteringsemission på 15 Mkr och noterar sig sedan på Spotlight den 6 oktober. Erbjudandet har fått en neutral rekommendation av Affärsvärlden.

Mofast – Fastighetsbolaget Mälardalen Omsorgsfastigheter som är noterat på Spotlight har det senaste året börjat göras om från att vara en portfölj av fastigheter som förvaltats av en extern ledning till att nu bli ett riktigt fastighetsbolag med en egen ledning, som påbörjat att flerdubbla storleken på bolaget. I samband med detta ska bolaget byta namn till Mofast och noteringen ska under september flytta till First North.

Cary Group – Reparerar och byter bilglas. Bolaget finns i Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark. Bolaget använder ett antal olika namn, bland annat Ryds Bilglas. Att bolaget ska noteras har varit känt men i veckan skrev Di att tidsplanen är att noteringen kan bli av redan i slutet av september.

Volvo Cars – Den klassiska svenska biltillverkaren som ägs av Zhejiang Geely hade planerat att notera sig på Nasdaq Stockholm denna månad men enligt Di så är tidsplanen du försenad minst en månad. Prospekt och allting annat är klart, men ägaren och tilltänkta investerare är inte överens om värderingen. Komponentbrist och det kinesiska kommunistpartiets allt kraftigare attacker mot näringslivet har knappast underlättat saken.

Albert – Den populära appen och webbtjänsten där barn kan lära sig matematik. Erbjudandet har expanderat och lär nu ut fler ämnen och vänder sig även till tonåringar. I veckan skrev Di att Albert ska noteras under hösten och att SEB är huvudrådgivare.

Pricerunner – Erbjuder en prisjämförelsetjänst på internet. Verksamheten finns huvudsakligen i Sverige, Danmark och Storbritannien. Di skrev i veckan att tidsplanen för bolagets notering nu har preciserats till innan årsskiftet. ABG Sundal Collier och SEB uppges vara rådgivare.

Källa: nyemissioner.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *