Kaptena

Hem / Kunskap

Exeger går med i Qualcomm Extension Program

Det svenska bolaget Exeger har en unik solcellsteknik som omvandlar allt slags ljus till el. Nu går bolaget med i Qualcomm Extension Program.

Exegers Powerfoyle kan förvandla alla ljuskällor till elektricitet och att bolaget har anslutit sig till Qualcomm Extension-programmet kommer hjälpa tillverkare att integrera Powerfoyls teknik i ny produktdesign och erbjuda möjligheter till självladdning av flera olika enheter som stöder produkter från Qualcomm Technologies.

Qualcomm Extension-programmet är utformat för att ansluta Qualcomm Technologies kunder till ett ekosystem av lösningsleverantörer. Genom att gå med i programmet vill Exeger skynda på integrationen av sin referensdesign i konsumentelektronik.

”Som en del av programmet kan vi stödja ett brett spektrum av självdrivna enheter, som hörlurar och öronsnäckor, med Powerfoyle som helt saknar behov av konventionell laddning. Vi arbetar redan med en stor blandning av märken och har hittills presenterat självdrivna hörlurar med Urbanista och Adidas-hörlurar, och en cykelhjälm med integrerat säkerhetsljus, tillsammans med POC. Vårt samarbete med Qualcomm Technologies markerar ännu ett spännande steg för företaget,” säger Exegers vd Giovanni Fili i ett pressmeddelande.

Powerfoyle omvandlar allt ljus till elektrisk energi och produkter som är integrerade med tekniken kan laddas i alla miljöer, så länge det finns ljus. Exeger har massmarknadsindustriell produktion baserad i centrala Stockholm.

Källa: Dagens PS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *