Kaptena

Hem / Kunskap

Medicinteknik-bolaget Coala-Life börsnoteras. RNB Retail and Brands AB meddelar att de säljer sin börsplats till Coala-Life. RNB är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista, men med denna transaktion så ska RNB flytta till First North.

Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag verksamt inom smartphone- och molnbaserad hjärt- och lungdiagnostik. Bolaget har utvecklat och lanserat Coala Heart Monitor − en mångfaldigt prisbelönad samt FDA- och CE-godkänd produktplattform som möjliggör långtidsmonitorering, analys och algoritmbaserad diagnostik av hjärta och auskultation av lungor på distans.

Coala Heart Monitor marknadsförs huvudsakligen mot vårdgivare som förskriver produkt och tjänst till patient för användning i vardagen, utan behov att besöka någon vårdenhet. Produkter och tjänster marknadsförs även direkt mot konsument på den svenska marknaden i huvudsakligt syfte att ständigt förbättra erbjudandet gentemot sjukvården genom att generera data som ytterligare kan förbättra algoritmer, användbarhet och funktionalitet.

Bolagets lösningar bygger på mångårig svensk forskning och utveckling och skyddas av ett 30-tal patent. Drygt 260 MSEK har investerats i bolaget. Huvudkontoret är baserat i Uppsala och sedan 2019 ansvarar företagets dotterbolag, Coala Life Inc. med säte i Kalifornien, för USA-marknaden. Utveckling sker huvudsakligen genom en egen utvecklingsavdelning och tillverkning sker genom partners i Finland och Estland.

Över 350 vårdgivare och över 1 000 läkare är anslutna till Coala Care Portalen. Knappt 10 000 patienter har använt Coala Heart Monitor för att följa sitt hjärta i Europa och USA.

Datum för börsnoteringen är ännu inte satt.

Källa: nyemssioner.se, IPO.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *