Kaptena

Hem / Kunskap

Compodium är ett teknikföretag grundat år 1997 verksamt inom säker digital kommunikation. Bolagets huvudinriktning är främst mot det så kallade premiumsegmentet där kunden ställer höga krav på IT-säkerhet och mötesintegritet. Nu går det till börsen.

Bolaget stängde nyligen en nyemission, där bland annat Concejo Invest AB, Fårö Capital AB, Erik Selin via ES Aktiehandel AB samt Quinary Invest AB gick in som nya delägare.

Compodiums mjukvara Vidicue är en krypterad och autentiserad videokommunikationstjänst för den regulatoriska marknaden. Vidicue, som säljs som en white label-produkt genom partners som Inera, Telia, Tieto EVRY och Atea, har växt markant under året då distansmöten har blivit en del av vardagen. Vidicue möter det ökade behovet av en trygg videomötesplats där sekretessbelagd och konfidentiell information kan delas på ett säkert sätt.

Exempel på organisationer och företag som har krav på säker kommunikation är myndigheter, kommuner, regioner, börsnoterade bolag, hälso- och sjukvård, psykologer, domstolar, revisorer, juristbyråer, rekryteringsbolag, bankväsendet, försäkringsbolag m.fl.

Första handelsdag är 9 november på First North.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *