Kaptena

Hem / Kunskap

Här är Einrides nya lastbilar för USA: ”Kan ersätta 40 procent av vägtransporterna”

För en dryg vecka sedan meddelade Einride att de skulle bli USA:s första autonoma, elektriska transportlösning i kommersiell verksamhet. Detta genom ett avtal med jätten GE och deras vitvaruverksamhet.

Einride fortsätter sin aggressiva satsning i USA. Nu släpper bolaget två nya lastbilar speciellt anpassade för marknaden och en mjukvara för att effektivisera transporterna. Enligt Einrides data skulle företagets så kallade poddar kunna ersätta nära hälften av landets vägtransporter – ”till samma eller lägre kostnad än diesel”.

Nu kommer nästa nyhet från det EQT-backade bolaget, vilket innebär en rad nya produkter speciellt framtagna för just USA. Det rör sig dels om en självkörande lastbil – eller autonom pod som bolaget själv kallar den – baserad på modellen ”AET 4” (kort för ”autonomous electric transport”), som kan köra på motorvägar i upp till 85 kilometer i timmen.

Tekniken är densamma som bolaget presenterade i oktober 2020 och levererar autonomkörning på en ”SAE 4”-nivå. Men enligt bolaget ska den amerikanska modellen vara anpassad för ”vägar och förutsättningar” där.

Den andra produkten är en så kallad ”Flatbed pod”, vilken inte har något fast lagringsutrymme utan kan anpassas efter önskemål och bland annat också köra containrar.

Källa: DI Digital

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *