Kaptena

Hem / Kunskap

Världens snabbaste blockchain är svensk. Nu gör bolaget nyemission. BlueBarricade Blockchain & AI Technology AB är ett Fintech-bolag med säte i Stockholm, bildat 2018 av Mikael Bramstedt och Lars Bäck. Bolaget har i dagsläget mer än 160 aktieägare över hela världen.

I en pågående nyemission har BlueBarricade emitterat 487 000 nya aktier till 20:50 EUR per aktie. Företaget har avtal med HCL Technologies och IBM om lansering och försäljning av 1400TPS på alla marknader till HCL:s och IBM:s kunder.

Med hjälp av BlueBarricade-teknologi utvecklas en helt ny banbrytande digital identifieringshandling via så kallad tokenisering, för att primärt skapa en unik identitet och fastställa samt säkerställa digital värden. Ett globalt “bank-ID” om man så vill, men med skillnaden att det används i en digital e-wallet inom många olika områden, såsom banktransaktioner, varor, tjänster, logistikkedjor, företagsprocesser och digitala tillgångar för hela världens befolkning.

Efter att IT-arkitekten, entreprenören och innovatören Mikael Bramstedt brutit ny mark med bland annat den populära Swish-appen samt lanserat en blockchain-produkt på IBM-plattform som i testresultat klarat upp till blixtsnabba 1400 transaktioner per sekund har han nu också lagt grunden till ett PurpleToken-bolag.

Samtidigt har moderskeppet BlueBarricade Blockchain & AI Technology AB i en pågående nyemission emitterat 487 000 aktier á 20,50 EUR styck.

Mikael Bramstedt är grundare av PurpleTokenID och BlueBarricade samt arkitekt för Swish. Han har över 35 års erfarenhet av ekonomisystem och stordatorer i samarbete med IBM. Hans nya bolagsskapelse har kapacitet att bli nästa miljardbolag då marknaden är oändlig för PurpleTokenID med tillhörande e-wallet. Innovationen bygger på befintlig infrastruktur i IBM Mainframe som redan idag används av 95 % av världens banker, finansinstitut och kreditkortsutgivare. PurpleTokenID, kombinerar BlueBarricades blockchain-produkt 1400TPS med IBM:s globala säkerhetssystem som funnits i över 30 år för identifiering och säkerhet. PurpleTokenID kommer att vara tillgänglig globalt via Fortune 500/500 då den säljs och implementeras av HCL Technologies och IBM på redan befintliga IBM-kunder.

PurpleTokenID – “global Swish” för alla i världen

– PurpleTokenID i form av identifiering och e-wallet används bland annat för att skapa en global version av Swish till jordens fattigaste som inte ens har tillgång till normala bank konton, säger Mikael Bramstedt.  Vi kan med vår teknik, tillsammans med HCL och IBM, sätta ett footprint på den globala marknaden för humanitär och socialt rättvis teknik för alla, samtidigt som vi bygger framtidens säkerhets- och identitetssystem för alla banker med deras redan tagna investering i bagaget.

Till skillnad från system för företagsidentiteter kan PurpleTokenID också appliceras på  privatpersoner för att spåra banktransaktioner, stödja alla logistikkedjor och följa alla industriprocesser samt både skapa och skydda digitala tillgångar, med full transparens och spårbarhet samt automatiserad clearing och settlement.

–  Den kapacitet och teknologi som krävs för att skapa ett modernt IT-system för identifiering, spårning och avstämning som lever upp till lagar och regler finns nu tillgänglig i och med 1400TPS, säger Mikael Bramstedt.

BlueBarricade – världens snabbaste blockchain

Analysföretaget Gartner har uppskattat det totala marknadsvärdet för blockchain till 3,1 biljoner dollar inom en 9-årsperiod, vid utgången av år 2030. I juni 2021 lanserade BlueBarricade 1400TPS, världens snabbaste blockkedja som kommer att implementeras i IBM:s superdator. Genom BlueBarricades partnerskap med HCL och IBM kan företag nu välja mellan ett brett utbud av tjänster som möjliggör en snabb implementering av blockchain-lösningar som kräver skalbarhet och snabba transaktionstider.

– Inom företagsvärlden finns direkt affärskritiska processer som kräver hög transaktionshastighet och central lagring i speciella säkerhetszoner.  När vi använder oss av central stordatorkapacitet på 1400 blockchaintransaktioner per sekund, eller 120 miljoner transaktioner per dygn, ändras premisserna och gör blockchain tillgänglig för exempelvis bank och finans eller tillverkande industri, säger Mikael Bramstedt.

Källa: https://bluebarricade.com/digitalt-id-blir-globalt-teknologiskt-genombrott-for-blockchain-och-ai-bolaget-bluebarricade/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *