Kaptena

Hem / Kunskap

Svenska solcellsbolaget Exeger, som arbetar med laddning inomhus bland annat för hörlurar, söker investeringar på 70 miljoner euro och överväger börsnotering enligt nyhetsbyrån Bloomberg. ”Det skulle kunna bli vår sista finansieringsrunda”, säger bolagets vd, Giovanni Fili till Bloomberg.

Det svenska solcellsföretaget Exeger har tagit in revisor- och konsultjätten PwC för att undersöka möjligheterna för en börsnotering. Det berättar bolagets vd och grundare Giovanni Fili till Blomberg. Börsnoteringen skulle kunna ske i Sverige eller i USA.

Exeger grundades 2009 och arbetar med inomhussolceller. Kommersialiseringen har dock tagit tid och investeringar i miljardklassen. Bolagets tunna och flexibla solcellmaterial ’Powerfoyle’ applicerades i år på självladdande hörlurar Urbanista.

Enligt solcellsbolaget är det i dag i förhandling med upp emot 30 konsumentvarumärken om möjligheten till att utveckla produkter med deras solcellsmaterial.

”Vi pratar om hundratals miljoner uppkopplade produkter”, säger Giovanni Fili till Bloomberg och refererar till Sakernas internet.

Exeger söker samtidigt ytterligare finansiering på 70 miljoner euro, motsvarande drygt 700 miljoner kronor. Pengarna skulle främst användas till den planerade expansionen och till att bygga en ny fabrik för solceller i Stockholm. Bolaget har tidigare tagit in 1,5 miljarder kronor i riskkapital. Bland delägarna finns bland annat AMF, Stena Sessan och Softbank. 

”Det skulle kunna bli vår sista finansieringsrunda”, säger Giovanni Fili, som har en 7-procentig ägarandel i Exeger enligt Bloomberg.

I gråhandeln hos investmentbanken Pareto, som förmedlar aktier i vissa onoterade bolag, värderas Exeger till 6,6 miljarder kronor.

Källa: Dagens Industri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *