Kaptena

Hem / Kunskap

Profiler går in i hundapp. Pet tech-boalget Petli siktar på lansering av sin app till våren 2022. Tanken är att den vara ett stöd till hussar och mattar – från de efterforskningar som ofta görs inför ett hundköp och under hela den nya fyrbenta vännens liv.

Tv-draken Jacob de Geer, spelmiljardären Patrick Söderlund och mångentreprenören Hjalmar Winbladh går in i bolaget som investerare.

Bolaget har under hösten genomfört betatester av appen, “framgångsrika” sådan enligt VD Shahin Baharan. Parallellt med testerna har Petli genomfört rekryteringar av personal. För att finansiera uppskalningen tog bolaget in några miljoner strax efter sommaren och nu förstärks balansräkningen med ytterligare 5 miljoner från den ovan nämnda trion.

Det färska kapitalet ska användas för att färdigställa appen. “Vi behöver ta in mer kapital när vi ska göra den stora lanseringen”, säger Shahin Baharan.

Petlis app, som kommer att kosta en slant att prenumerera på, ska enligt nuvarande planer i ett första skede lanseras på svenska och engelska. Bolaget är noga med att betona att innehållet i appen, till exempel kurser och rådgivning, i kommer från professionella hundtränare, veterinärer och etologer (utbildade på djurs beteende, etologi).

Källa: Breakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *