Kaptena

Hem / Kunskap

Sju spännande bolag som kommer noteras i närtid är Dala Energi, Learning to Sleep, Smart Valor, Bawat Water Technologies, Neovici, Vibe och Contemporary Wines.

Dala Energi – Ett regionalt energibolag som förutom att sälja energi även äger sitt eget elnät och fibernät. Har hittills handlats på Pepins Alternativa men tar den 27 januari klivet till First North.

Learning to Sleep – Är verksamt inom digital hälsa och hjälper personer med sömnproblem att få bättre sömn genom en serie digitala produkter och KBT. Ingick i januari ett samarbetsavtal med börsnoterade Sleep Cycle. Gör just nu en noteringsemission på 11,1 Mkr och börjar handlas på First North den 3 februari.

Smart Valor – Erbjuder en fullservice-plattform för blockchain-tillgångar där man vänder sig mot både privatpersoner och företag. Gör just nu en publik noteringsemission på 25 Mkr samt private placements på 111 Mkr och börjar handlas på First North den 10 februari.

Bawat Water Technologies – Ett danskt företag med en patenterad värmebaserad lösning för att behandla ballastvatten. Bolaget meddelade i veckan att de ska notera sig på First North i Sverige och där en noteringsemission på 100 Mkr ska göras under mars.

Neovici – Erbjuder systemet Cosmoz som hjälper företag att på ett automatiserat sätt hålla koll på finansiella transaktioner och ser till att fel korrigeras. Neovici ska nu göra en privat noteringsemission på 200 Mkr och direktnoterar sig sedan på First North i mars.

Vibe – Ett digitalt vårdbolag med speciellt fokus på kvinnors och barns hälsa (75 procent av användarna är kvinnor). Bolagets primära segment är de omkring 100 miljoner brasilianare som idag är oförsäkrade men som i snitt lägger ca 300 kronor i månaden på hälsa och läkemedel. I fredags meddelade Empir Group att Vibe ska noteras via ett omvänt förvärv av Empir Group-skalet. Empir Group är idag noterat på huvudlistan, men i samband med transaktionen så flyttas noteringen till First North. Planen är att transaktionen ska vara klar i slutet av mars.

Contemporary Wines – Ett vinhus som äger sina egna varumärken och som i Sverige har fullt fokus på Systembolaget. Bolaget berättade i veckan att de ska notera sig under våren.

Källa: Nyemissioner.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *