Kaptena

Hem / Kunskap

Nu vill många investera i vatten. Läs om 3 företag som har notering i tankarna.

Drupps – Utvecklar skalbara och kostnadseffektiva system för hållbar vattenproduktion från atmosfären med syftet att minska användningen av icke-hållbara vattenkällor. Drupps är ett företag som lyfts fram av 33-listan över de mest spännande innovativa bolagen i Sverige. Vi har länge känt att bolaget borde passa bra i noterad miljö då många vill investera i vatten. Drupps har inte uttryckligen sagt att de ska notera sig men i slutet av januari meddelade bolaget att de har rekryterat Mikeal Nolborg till ny vd och det var ett stort fokus i pressmeddelandet på att han varit börs-vd och erfarenheten av börsbolag.

Waterise – Ett norskt företag som har utvecklat en lösning för att i industriell skala avsalta vatten på ett mer kostnadseffektivt och miljövänligt sätt. I Norge finns via oljeindustrin ett stort kunnande om att bygga på havsbotten. Waterise tar det kunnandet för att bygga avsaltningsanläggningar på havsbotten, vilket har flera fördelar, exempelvis behövs avsevärt mindre energi då man får det naturliga vattentrycket gratis och vattnet innehåller mindre skräp jämfört med närmare ytan. Det blir även enklare att hantera problemet med brine (saltet som man filtrerat ut). Waterise presenterade sig för investerare i Sverige för två år sedan och en notering på First North var nog en plan även om inget sades uttryckligen. Men den norska aktiemarknaden har utvecklats och landet har fått en aktiv tillväxtmarknad med Euronext Growth Oslo. Företaget presenterade sig även på Pareto Securities Cleantech-event i Norge. Så det lutar säkert mer åt en notering i Norge nu.

Bawat – Ett danskt företag med en patenterad värmebaserad lösning för att behandla ballastvatten. Bawat meddelade i mitten av januari att de ska notera sig på First North i Sverige där en IPO på ca 100 Mkr ska göras under mars.

Källa: nyemssioner.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *