Kaptena

Hem / Kunskap

Tioex är en medlemsbaserad plattform som sysslar med något som ofta benämns “gråhandel”, det vill säga aktiehandel i onoterade bolag utanför börsen. Nu har bolaget nått upp till 100 miljoner i investerat kapital – och växlar upp genom att plocka in Digiexam-medgrundaren Nima Marefat som partner och COO.

Johan Hägglund var 2011 med och grundade Digiexam, edtech-startupen erbjuder en tjänst för att skriva prov digitalt utan möjlighet för fusk. 

2017 lämnade han Digiexam för att grunda Tioex, som är en plattform som gör det möjligt för privatpersoner att investera i onoterade techbolag. I praktiken sker det genom att Tioex köper upp minoritetsposter i onoterade bolag som de sedan låter sina medlemmar investera i.  

Visionen med bolaget är att privatpersoner ska få tillgång till investeringar som annars bara riskkapitalbolagen får tillgång till. Själva namnet Tioex är en referens till investerarna på riskkapitalbolagen, som i regel frågar sig hur de ska kunna göra tio gånger pengarna på sina investeringar. 

Exempel på bolag som medlemmarna hittills har kunnat köpa in sig i är Klarna, Einride, Digiexam och Truecaller. 

Nu står det alltså klart att Tioex har nått 100 miljoner kronor i investerat kapital från medlemmarna. Planen framåt är att växla upp, och det ska göras genom en rekrytering av Nima Marefat som partner och operativ chef. Detta innebär en återförening för vd:n Johan Hägglund och Nima Marafet, som för drygt 10 år sedan grundade Digiexam tillsammans.

Källa: Breakit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *