Kaptena

Hem / Kunskap

Bolagsbyggaren Hidden Dreams jobbar vidare mot målet att starta 50 bolag på 5 år. De senaste två (med vilka gruppen nu har 17 aktiva bolag) offentliggjordes idag i ett pressmeddelande.

Det första bolaget har fått namnet Nuverica och är verksamma inom livsmedelsindustrin och ska hjälpa livsmedelsföretagen att förstå vilka närings- och hälsopåståenden de får göra på sina livsmedel. Bolaget leds av Carolin Solskär, som tidigare varit innovationschef på Isabella Löwengrips satsning Nordic tech house.

Det andra bolaget är North House som bygger en digital lösning för styrdokument, hur de ska upprättas, underhållas och förändras. North House leds av Julia Haglind som senast var vd för Nasdaq Clearing.

Hidden Dreams finansieras bland annat av techprofilen Saeid Esmaeilzadeh och fokus ligger på att identifiera arbetsprocesser som verkar vara ineffektiva i olika branscher – för att sedan se om det går att lösa.

“Många anställda sitter med oproduktiva arbetsuppgifter som relativt enkelt kan förbättras genom en digital lösning. Och det är där vi kliver in. Startup-scenen är fylld av heta buzzwords och coola nya bolag, medan vi skämtsamt brukar säga att vår nisch är att skapa Sveriges tråkigaste startups”, säger Johan Lindblad, CTO och founding partner på Hidden Dreams.

Under 2019 tog Hidden Dreams in 75 miljoner kronor, där bland annat Saeid Esmaeilzadeh investerade.

Källa: Breakit, Ålandsbanken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *