Kaptena

Hem / Kunskap

Nätläkaren Doktor.se fyller kassan med 280 miljoner – ska växa utomlands. Värderingen skrivs till 6 miljarder kronor.

”Vi går mot lönsamhet i Sverige i år och behöver egentligen inget externt kapital för att driva den löpande verksamheten. Utan pengarna ska gå till tillväxt i utlandet, där vi till att börja med gör en jättesatsning i Tyskland”, säger grundaren och vd:n Martin Lindman.

Enligt handlingarna hos Bolagsverket går Leovegas grundare Gustaf Hagman in med 60 Mkr, medan Serendipitys grundare Saeid Esmaeilzadeh investerar 25 Mkr. Dessutom har existerande ägare som Tencent och Bonnier Ventures skjutit till pengar.

I början av 2022 var Doktor.se på väg till Stockholmsbörsens huvudlista, där man enligt Di:s uppgifter siktade på att nå en värdering över 10 miljarder kronor, men i mars bekräftade Martin Lindman att noteringsplanerna lagts på is pga marknadsklimatet och kriget i Ukraina.

”En börsnotering är definitivt fortfarande i korten”, säger Martin Lindman.

Räknat i antalet patientbesök är Doktor.se i dagsläget Sveriges näst största nätläkare efter marknadsledaren Kry. Storägare i bolaget utöver grundarduon Martin Lindman och Svante Tegnér är Evolutions grundare Jens von Bahr, Anicuras tidigare vd Peter Dahlberg, den finska apotekskoncernen Oriola och den kinesiska teknikjätten Tencent.

Källa: DI, Breakit