Kaptena

Hem / Kunskap

Svenska logistiktechbolaget Einride gör en offensiv på tysk mark ihop med Electrolux. Samarbetet förväntas minska den svenska vitvarujättens koldioxidutsläpp med 92 procent.

”Genom digitalisering, automatisering och elektrifiering kan vi hjälpa dem att dramatisk minska både kostnader, leveranstider och utsläpp. Vi har möjligheten och teknologin att sätta nästa stora milstolpe i marken och ser fram emot att jobba med tyskarna för att fortsätta skriva transporthistoria”, säger Einrides vd Robert Falck till Dagens industri och fortsätter:

”Tyskland är Europas största transportmarknad och har historiskt sett legat i framkant, de uppfann både förbränningsmotorn och världens första lastbil. Men just nu tampas den tyska transportsektorn med enormt stora utmaningar som skyhöga bränsle- och energipriser, kraftig förarbrist och statliga krav på att halvera utsläppen till 2030”

Genom att användas sig av Einrides eldrivna, fjärrstyrda poddar, nätverk av laddstolpar och den den digitala plattformen Einride Saga, som optimerar företagens rutter, kan Electrolux sänka sina koldioxidutsläpp med 92 procent jämfört med om de hade kört på diesel, uppger de båda bolagen.

Källa: Dagens Industri