Kaptena

Hem / Kunskap

Atlar tar in 52 miljoner till ny fintech-satsning. Vill göra det lättare att sköta sina betalningar – backas av Index Ventures.

Trots att vi tror att vi lever i en helt digital värld så sker många av de betalningarna fortfarande manuellt. Det vill startupen Atlar ändra på och har byggt ett API som kopplar upp sig direkt mot bankerna. Via API:et kan bolag  automatisera alla sina betalningsaktiviteter – inklusive att initiera överföringar, stämma av transaktioner, hantera autogiro och mer.

Nu tar bolaget in 52 miljoner i en runda som leds av Index Ventures, som tidigare investerat i bland annat Skype, Izettle, King och Kry.

“Det har alltid varit omständligt som företag att hantera sina betalningar, och nu med nya krav från kunder samt ny infrastruktur för realtidsbetalningar är det med dagens verktyg nära omöjligt”, säger Joel Nordström, Atlars vd.

Han har grundat bolagets tillsammans Joel Wägmark och Johannes Elgh, alla tre med bakgrund på Tink, som bekant såldes till Visa i en mångmiljardaffär.

Förutom Index Ventures har även ett gäng affärsänglar investerat, bland annat neo-banken Revoluts finanschef Mikko Salavaara och Thijn Lamers från Adyen.

Atlar grundades 2022 och har inte lämnat någon årsredovisning ännu.

Källa: Breakit