Kaptena

Hem / Kunskap

Riskkapitalbolaget Verdane investerar 121 Mkr i onoterade auktionshuset Blinto

Auktionsplattformen Blinto länkar samman köpare och säljare av begagnade tunga maskiner, lastbilar och lätta kommersiella fordon. Enligt Blinto är den underliggande marknaden för tunga maskiner enbart i Sverige värd cirka 15 miljarder euro.

Nya fräscha pengar
Med investeringen på 121 Mkr blir Verdane ny majoritetsägare i Blinto, enligt Di Digital. Affären består av en kombination av nyemitterade och befintliga aktier.

– Blinto erbjuder ett hållbart alternativ, och dess imponerande tillväxt och återkommande kunder är ett bevis på styrkan i deras erbjudande, säger Max Carlsen, investeringsansvarig på Verdane i ett pressmeddelande.

– Verdanes meriter inom e-handel och skalning av digitala företag, och dess interna expertis kommer att visa sig vara ovärderliga när vi inleder nästa steg i vår tillväxtresa, säger Blintos VD Richard Nilsson i samma pressmeddelande