Kaptena

Hem / Kunskap

Röstteknikbolaget Voxo lockar en rad tunga investerare – internationell expansion stundar.

Voxo är en AI-baserad så kallad conversation intelligence-plattform som bearbetar, analyserar och visualiserar röstkonversationsdata. I fjol lanserade bolaget en egenutvecklad språkmotor för de nordiska språken.

– 2022 blev ett genombrottsår för oss då vi efter många års utveckling av vår teknologi, där vi bland annat har kunnat nyttja superdatorer i samarbete med akademien, kunde lansera vår språkmotor som har över 60 procent högre träffsäkerhet än branschledande bolag som Google, säger Voxos vd och medgrundare Johan Wadenholt i ett pressmeddelande.

Högre efterfrågan på realtidsinsikter
Nu tar Voxo in 20 miljoner kronor. Kapitalet ska gå till att expandera verksamheten för att möta den växande efterfrågan på marknaden för realtidsinsikter och kvantitativa samtalsanalyser.

Emissionen leds av befintliga och nya investerare, som exempelvis Beijer Ventures, Vitec (genom Malmkroppen), NFT Ventures samt entreprenörerna Ashkan Pouya och Pär Pettersson.

År 2022 växte Voxo med drygt 400 procent och målet är att växa ytterligare 300 procent under 2023. På kundlistan finns till exempel Electrolux, Trafikverket och Coop.

– Conversation intelligence-marknaden kommer att bli enorm. Det nya kapitalet möjliggör för oss att kunna möta den höga efterfrågan som vi nu ser. Målet är att snabbt ta en marknadsledande position även i våra nordiska grannländer med sikte på Europa, säger Johan Wadenholt i pressmeddelandet.