Kaptena

Hem / Kunskap

Paligo fyller på med 300 miljoner kronor

Mjukvarubolaget Paligo tar in 29 miljoner dollar, ungefär 300 miljoner kronor. Bland investerarna finns Alfén & Didrikson och GRO Capital.

SaaS-bolaget Paligo startade 2015 och bolaget hjälper företag att hantera komplexa dokument. Alfén & Didrikson, som sedan tidigare är ägare, deltar i emissionen. Ny ägare är GRO Capital.

”Vi ser en stark tillväxt på mjukvarumarknaden för hantering av teknisk dokumentation och kunskapstillgångar, i synnerhet det molnbaserade segmentet. Paligo har etablerat en kategoridefinierande position globalt och är redo för fortsatt snabb expansion”, säger Lars Lunde, partner på GRO, i ett pressmeddelande.

Paligos VD och grundare Anders Svensson kommenterar:

”Från dag ett har Paligo varit en game changer för företag som vill modernisera hur de arbetar med teknisk dokumentation och kunskapshantering i en samverkande SaaS-plattform.”

”Vi är mycket entusiastiska över att ta nästa steg i vår strävan att revolutionera dokumentation och innehållshantering. Vi gör detta tillsammans med Alfvén & Didrikson samt våra nya partners, GRO.”