Kaptena

Hem / Kunskap

Stamcellsbolaget Cellcolabs ska starta industriell produktion av stamceller – tar in 49 miljoner kronor

Cellcolabs har tagit in 49 miljoner kronor. Med de pengarna ska bolaget starta studier utomlands. Bolaget har en rad tunga profiler på ägarlistan.

Bland profilerna finns till exempel riskkapitalbolaget Norrsken och tech-investerare som Sven Hagströmer och Avitos grundare.

Cellcolab startade för två år sedan av Takura och riskkapitalbolaget Norrsken och bolagets mål är att starta industriell produktion av stamceller. Bolaget har fått två tillstånd godkända av Läkemedelsverket och började sin produktion i mars, skriver Di Digital.

– Vi har färdigställt produktionsanläggningen, stärkt upp teamet rejält, sökt och fått de två tillstånd vi behöver från Läkemedelsverket och satt igång produktionen, säger Cellcolabs VD Mattias Bernow till Di Digital.

Flera studier på gång
Han berättar även att Cellcolabs har förberett studier som ska ske i Abu Dhabi och där det redan finns patienter som väntar på de första cellerna. Efter sommaren ska fler studier starta, enligt Di Digital.

De 49 miljoner konor som bolaget har tagit in ska användas för att finansiera utvecklingen. Investerarna är desamma som investerade för två år sedan och utgörs av Norrsken, Sven Hagströmer, Susanna Campbell, Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert och Voi:s Fredrik Hjelm.

– Vi siktade på 35 miljoner kronor, men rundan blev kraftigt övertecknad och till slut tog vi in 49 miljoner från befintliga investerare, berättar Bernow för Di Digital.