Kaptena

Hem / Kunskap

Startupen som säkrat drygt 45 miljoner

Bits Technology – som har en plattform för verifiering av identitets- och företagsdata – har tagit in 4 miljoner euro. Bland investerarna finns Unusual Ventures och Fin Capital. Dessutom deltar Cherry Ventures och Alliance Ventures som deltog i den förra rundan.

Bits Technology är en plattform för verifiering av nya kunder och deras identitet. Bland användarna finns alla typer av bolag som är reglerade enligt penningtvättslagen.

– Genom att använda Bits-plattform kan företag oavsett storlek skapa en enda vy över den nödvändiga användarinformationen  oavsett antalet datakällor och tjänsteleverantörer som är involverade, säger Jonatan Klintberg, VD och medgrundare på Bits Technology i ett pressmeddelande.

Finansieringsrundan som har stängt leddes av det amerikanska riskkapitalbolaget Unusual Ventures. Även det amerikanska riskkapitalbolaget Fin Capital deltog. Bolaget har tidigare investerat i fintechbolag som Sumup, Standard Metrics och Tradeshift. Även Spotifyveteranen och investeraren Sophia Bendz, som ledde Bits första ”pre-seed”-runda via det tyska riskkapitalbolaget Cherry Ventures, deltog enligt, enligt Di Digital.

– Jag är imponerad över hur snabbt de har tagit sig från vision till produkt och ser fram emot att vara med på resan när Bits nu lanserar på den europeiska marknaden, säger Sophia Bendz, som är general partner på Cherry Ventures enligt Di Digital.