Kaptena

Hem / Kunskap

Grönt ljus för Improvin’ – tar in 40 miljoner

Klimatteknikbolaget Improvin’ har säkrat 3,5 miljoner euro. Finansieringsrundan leddes av klimatteknikfonden Pale Blue Dot och amerikanska Dynamo Ventures. Dessutom deltog bland andra Axel Johnsons FoodBridge och PINC.

Enligt Improvin’ står den så kallade primärproduktionen för 70 procent av utsläppen inom jordbruks- och livsmedelsindustrin. Här saknar de flesta företag information för att få en tydlig överblick över sina utsläpp. Improvin’ har utvecklat en plattform som mäter utsläppen som därmed kan minskas.

– Vi stöder varumärken som Oatly och tillverkare som AAK, den ledande globala producenten av växtbaserade oljor, i deras mål att bli mer hållbara. Det gör vi genom att ge dem verktyg för att minska utsläppen och öka den biologiska mångfalden i deras egna leveranskedjor, säger Niklas Wallsargård, VD och grundare av Improvin’ i ett pressmeddelande.

Pengarna ska användas för att expandera i Tyskland, Belgien, Frankrike och Nederländerna. En del av kapitalet ska även investeras för att utveckla bolagets plattform.