Kaptena

Hem / Kunskap

Matchi bokar in 52 miljoner på kontot

Matchi – som har ett bokningssystem för racketsporter – har tagit in 52 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat användas till earnouts av tidigare förvärv, enligt Breakit.

Enligt Breakit tecknades det mesta av emissionen av grundaren och vd:n Daniel Ekman och den befintliga storägare Verdane. Även den befintliga storägaren Sprints Capital (Pierre Siri och Henrik Persson) deltog.

Matchis vd Daniel Ekman berättar för Breakit att emissionen är ett led av bolagets planerade finansiering. De senaste åren har Matchi expanderat via förvärv utanför Norden.

– Pengarna går till bland annat earnouts av tidigare förvärv samt vidare nyutveckling som ska komma våra kunder till gagn, meddelar Daniel Ekman enligt Breakit.

Lägre värdering
Breakit uppskattar att värderingen låg på cirka 290 miljoner kronor exklusive det nya kapitalet och exklusive utestående optioner. Daniel Ekman vill inte bekräfta den värderingen, men säger till Breakit att den senaste rundan skedde till en lägre värdering än den förra.

Daniel Ekman meddelar att värderingen är lägre än vid föregående runda, men att det är en konsekvens av värderingarna i allmänhet har gått ner. Han påpekar även att värderingen spelar mindre roll när det handlar om en intern runda.

– Värderingen var lägre än senast och speglar förändring i multiplar sedan början av föregående år. Fortfarande ej miljardbelopp, vilket vissa har sett som en självklarhet för oss men det lär dröja tills marknaden återhämtat sig och/eller vi har ökat omsättning”, meddelar Daniel Ekman till Breakit.