Kaptena

Hem / Kunskap

Håll koll på e-handelsbolaget som flugit under radarn

Breakit har nosat upp en e-handlare som hittills flugit under radarn och som har ambitiösa tillväxtplaner. Troligen stundar en notering på First North inom den närmaste tiden.

Refine Group är en relativt nybildad koncern som säljer alltifrån kosmetik till gasoltuber, skriver Breakit. Bolaget har hållit en låg profil, vilket är ett högst medvetet val.

– Vi måste ju komma med något bra innan vi slår på trumman. Vi jobbar på i lugn och ro för att bygga upp det här, och sedan när vi kommit upp till en viss storlek – då kan vi prata med media och andra. Men vi har varit lite förvånade över att ingen har plockat upp det hittills, säger Refines VD David Wallinder till Breakit.

Bakvägen in på börsen
Bolaget är i full färd med att ta bakvägen in på First North. Enligt Breakit är det bara fråga om någon, eller några veckor, innan bolaget noteras. Det sker genom att bolaget Spherio håller på att göra två omvända förvärv, vilket innebär att betalningen sker med egna aktier i en sådan omfattning att säljarna – däribland nämnda David Wallinder – blir storägare i den nya konstellationen, skriver Breakit.

Refine består av ett dussin dotterbolag i två affärsområden: Digital Services och Products. Refine ska förädla bolagen och förvärva fler bolag som även de ska förädlas. När bolag köps ska en del av köpeskillingen bestå av egna aktier, vilket är en anledning till noteringen, enligt Breakit.

– Det är en intressant tajming för förvärv nu. För ett och ett halvt år sedan var det väldigt dyrt och det var svårt att ens få igång diskussionerna. Det är en helt annan marknad, helt andra förutsättningar nu, säger David Wallinder till Breakit.

Läs fler nyheter på Kaptena