Kaptena

Hem / Kunskap

Fintech-bolaget Lesslie tar in 10 miljoner kronor från tech-profiler

Lesslies kapitaltillskott på 10 miljoner kronor kommer bland annat från de nya ägarna David Craelius, Klarnas tidigare teknikchef och Swishs tidigare ordförande Erik Seifert.

Lesslie, som startade 2020, är ett licensierat betalningsinstitut och grundades av den tidigare Nordeachefen Gunnar Rytterling, Klarnaveteranen Oscar Viken och utvecklaren Filip Haglund.

Affärsidén var att ta fram en heltäckande mjukvaruplattform för att automatisera betalningar, utföra ekonomiska kontroller, hantera bankärenden och redovisning.

Enligt Di Digital byter Lesslie strategi och fokuserar på den nylanserade betalningstjänsten Lesslie Pay som hanterar utlandsbetalningar.

– Våra kunder är ofta små och mellanstora import- och exportbolag som i regel har dålig koll på bankernas valutapåslag. Det kan röra sig om matimportörer och e-handlare, men även verkstadsbolag. För dem blir det en aha-upplevelse när de förstår att vi kan spara dem pengar och samtidigt underlätta deras bokföring, säger bolagets vd och medgrundare Gunnar Rytterling till Di Digital.

Väl positionerat bolag
2022 tog bolaget in 12 miljoner av bland andra Willem De Geer och investmentbolaget YLD samt Humble Group-grundaren Noel Abdayem. I samband med den nya strategin har Leslie tagit in 10 miljoner kronor. Bland investerarna finns Klarnas före detta teknikchef David Craelius och Swish tidigare ordförande Erik Seifert, som båda går in i styrelsen.

– Jag har byggt stora utvecklingsteam som tagit fram framgångsrika finansplattformar under min karriär. Men det var länge sedan jag såg ett så väl positionerat bolag. Lesslie har lyckats hitta ett gap i marknaden som ingen annan agerar på och kunderna älskar tjänsten. Det är en komplex plattform att bygga och jag är imponerad över den tekniska höjden bolaget besitter. Jag ser fram emot att följa och bidra till bolagets fortsatta utveckling, säger David Craelius i ett pressmeddelande.

Gunnar Rytterling, grundare och VD för Lesslie kommenterar i pressmeddelandet:

– Vi ser ett enormt behov på kundsidan av vår tjänst Lesslie PAY och kan med hjälp av vårt kapitaltillskott satsa ännu mer på att förbättra tjänsten och nå ut kommersiellt. Vi vill även bygga fler kringtjänster för just utlandshandel för att verkligen hjälpa alla Sveriges importörer och exportörer. Vårt fokus nu är inom vertikalen utlandshandel och lösa fler problem för just dessa kunder med vår mjukvaruplattform.”

Läs fler onoterade nyheter på Kaptena.