Kaptena

Hem / Kunskap

Skolplattformen Meitner laddar för skolstart – fyller på kassan

Skolplattformen Meitner har fyllt på kassan med nästan 17 miljoner kronor. Bland ägarna finns bland andra Sven Hagströmer, prins Carl Philip och Jacob de Geer.

Meitner har en plattform för skolor och bolaget har hittills tecknat avtal med drygt 100 skolor.

– Vår produkt har varit igång i ungefär ett år och vi ser ett stort intresse på marknaden. Nu tar vi in mer pengar för att kunna växla upp, inte minst för att hantera ett stort gäng nya skolor som ska komma igång med plattformen inför skolstarten i augusti, säger Meitners grundare Adrian Andersson till Di.

Nuvarande ägare skjuter in kapital
Meitner har tagit in kapital tidigare och sammanlagt har bolaget tagit in 50 miljoner kronor i externt kapital. Några av de mest kända delägarna är Izettles medgrundare Jacob de Geer, finansmannen Sven Hagströmer, Mellby Gårds vd Johan Andersson och prins Carl Philip. Alla äger omkring 1–2 procent vardera, enligt Di.

– De befintliga ägarna står för majoriteten av pengarna i den här rundan, men vi har även fått in ett fåtal nya investerare, säger Adrian Andersson till Di som uppger att den senast kända värderingen uppgick till 116 miljoner kronor vid en tidigare kapitalanskaffning.