Kaptena

Hem / Kunskap

Får AMF och Skandia som delägare – siktar mot börsen

Två av Insuretech-bolaget Lumeras kunder – AMF och Skandia – kliver in som delägare. Lumera värderas till drygt 3 miljarder kronor och har siktet inställt mot en börsnotering.

Det svenska insuretech-bolaget Lumera driver och utvecklar affärssystem för liv- och pensionsbranschen. AMF går in som delägare genom en investering på 320 miljoner kronor, vilket motsvarar 12,5 procent av aktierna

– Lumera är ett spännande bolag inom den snabbväxande insuretech-industrin som vi har följt under en längre tid. Bolaget har ett innovativt och starkt erbjudande som används av många aktörer i liv- och pensionsbranschen, så även AMF. Vi ser fram emot att vara med på Lumeras fortsatta resa som långsiktiga ägare och tror att det här kommer att bli en bra investering för våra pensionssparare, säger Anders Oscarsson, aktiechef på AMF, i ett pressmeddelande.

Skandia går också in som delägare, men hur mycket bolaget investerar är inte känt. Enligt Di Digital innebär transaktionen att Lumera värderas till drygt 3 miljarder kronor.

På väg mot börsen
Riskkapitalbolaget Monterro, som investerade i Lumera 2017, är majoritetsägare.

– Företaget har framgångsrikt expanderat sin affär över norra Europa med en affärskritisk lösning för liv- och pensionsindustrin. Vi är nu redo att ta nästa steg och förbereda för en börsnotering, kommenterar Peter Larsson, medgrundare av Monterro och styrelseordförande i Lumera, enligt Di Digital.