Kaptena

Hem / Kunskap

Plattformar lockar kapital

Fondplattformen Savr och fintechplattformen Mitigram har tagit in pengar.

Fondplattformen Savr konkurrerar med såväl banker som nätmäklare. Bolaget grundades 2016. Enligt egen utsago erbjuder man fonder där kostnaden för spararen är upp till 50 procent lägre. Förklaringen är att Savr återbetalar den provision som de får från fondbolagen till spararna. Nu har bolaget säkerställt 40 miljoner i finansiering, skriver Breakit.

Fintechplattformen Mitigram har tagit in 11 miljoner USD, enligt ett pressmeddelande. Bolagets digitala plattform används av företag vid global handel.

– Varje år genereras, kontrolleras och transporteras manuellt cirka 4 miljarder pappersdokument inom handeln, vilket resulterar i höga driftskostnader och en förlust av kontroll. På Mitigram brinner vi för att överbrygga denna klyfta som uppskattas kosta branschen hela 4 biljoner dollar årligen. Genom denna nyligen erhållna finansiering kommer vi att kunna fortsätta vårt arbete med att åtgärda detta problem, uppger Migrams interims VD Malin Bäcklund i pressmeddelandet.

Sammanlagt har Mitigram tagit in 38 miljoner USD. På kundlistan finns till exempel Louis Dreyfus, Bridgestone, Vale, Ericsson, ArcelorMittal och drygt 150 banker.