Kaptena

Hem / Kunskap

Nordic Capital köper svenska it-bolaget Foxway

Nordic Capital ska tillsammans med Foxways ledning, samt den nuvarande ägaren Norvestor, fokusera på att öka Foxways tillväxt. Bolaget säljer cirkulära IT-tjänster. 

Private equity-bolaget Nordic Capital har tecknat ett avtal om att förvärva en majoritetsandel i Foxway, ett bolag verksamt inom cirkulära IT-tjänster. Foxway grundades 2009.

– Vi har imponerats av Foxways utveckling i en bransch med stor potential och intressanta möjligheter. Nordic Capital har lång erfarenhet av att investera i företag där affärsmodellens kärna på olika sätt handlar om återbruk och ökad hållbarhet. Vi ser fram emot att bidra med sektorexpertis och kunskap för att Foxway ska kunna nå sin fulla potential och bli en världsledare inom hållbara och cirkulära IT-tjänster, säger Joakim Andreasson, Managing Director på Nordic Capital Advisors i ett pressmeddelande.

Foxway har verksamhet i Sverige och kontor runt om i Europa samt närvaro i Asien och USA. Företaget, vars cirkulära tjänster hjälper företag och organisationer i över 100 länder att bli mer hållbara i sin användning av IT-produkter, tar hand om 1,5 miljoner enheter årligen. Genom att återta använd IT-utrustning, reparera den och genomföra uppgraderingar, hjälper Foxway företag och organisationer att minska sina klimatavtryck. Under 2022 undveks utsläpp på 120,948 ton CO2e, enligt bolaget.

Enligt Dagens Industri är värderingen på hela Foxway kring 6–7 miljarder kronor i transaktionen.