Kaptena

Hem / Kunskap

Svensk tech-startup tar in 9 miljoner från stora investerare

Almi Invest, Industrifonden och Navigare Venures investerar i tech-bolaget Adamant Quanta. Pengarna ska användas till att utveckla bolagets första diamantbaserade chip-atomur.

Adamant Quanta specialiserar sig på utveckling av diamantbaserade IC-system för precisionstidtagning, sensorteknik och detektionsteknik. Med den nya finansieringen på plats ska Adamant Quanta skala och accelerera leveransen av diamantsystem i chip-format samt stärka sin position på marknaden.

– Vi är glada över att ha avslutat denna finansieringsomgång och tacksamma för möjligheten att fortsätta utveckla vår patentskyddade diamantteknologi och leverera våra toppmoderna atomur baserade på diamantkvantteknologi. Med denna investering kommer vi att kunna skala vår produktleverans och förverkliga vår vision om att erbjuda konkurrenskraftig och omedelbart användbar hårdvara för kvantteknik, säger Haitham El-Ella, grundare och VD på Adamant Quanta i ett pressmeddelande.

Almi Invest investerar 3 miljoner men till vilken värdering framgår inte.

– Adamant Quanta är ett imponerande exempel på en innovativ kvantum tech-startup med betydande marknadspotential, vars klockor baserade på diamantteknologi redan har lockat internationella kunder, säger Faten Mustafa, Investment Manager på Almi Invest, i pressmeddelandet.

Läs fler nyheter om onoterade bolag