Kaptena

Hem / Kunskap

Plattformen Klash cashar in – Peter Settman investerar

Plattformen Klash har tagit in 8 miljoner. Bland investerarna finns Peter Settmans investeringsbolag Simplexity Partners och Almi Invest.

Klash studio är en molnbaserad plattform som ska göra det enkelt att samarbeta i film, TV och dataspelsprojekt i post-produktionsfasen. Kunderna är produktionsbolag, mediabolag och datorspelbolag. De använder plattformen för samarbeta och besluta om hur rörlig bild ska redigeras, klippas, tillföras ljud och ljus.

– Vi har följt Klash under en längre tid och tycker att det är ett bra läge att investera i bolaget. De har ett starkt team och ett attraktivt erbjudande till målgruppen. De har också lyckats attrahera relevanta medinvesterare i Peter Settman och hans koppling till mediaproduktion samt Viktor och Linus Blomberg med sin bakgrund från Avalanche Studios, säger Christian Björkman, Investment Manager på Almi Invest, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt stoppar investerarna in 8 miljoner kronor. Pengarna ska gå till försäljning, marknadsföring samt vidareutveckling av plattformen med en särskild satsning mot segmentet dataspel.

Bolagets VD och grundare har ett tydligt mål:

– Långsiktigt är ambitionen att bygga ett bolag som omsätter en miljard svenska kronor, säger VD Fredrik Munthe i pressmeddelandet.