Kaptena

Hem / Kunskap

Riskkapitalbolaget Luminar tar in 600 miljoner i ny fond – ska investera i svenska techbolag

Luminar Ventures nya fond ska fokusera på svenska techbolag, men även på nordiska bolag, enligt Breakit.

Bland investerarna i Luminar Ventures nya fond återfinns Ericssons pensionsfond, Svenska Kyrkan, europeiska investeringsfonden (EIF) och Saminvest, enligt Breakit. Den nya fonden breddar Luminars geografiska investeringar till att även omfatta de andra nordiska länderna.

– De andra nordiska startup-ekosystemen har vuxit enormt bara under de senaste åren, och vi ser i likhet med Sverige att framgångsrika grundare, operatörer och investerare återinvesterar sina pengar och erfarenheter i en ny skara av grundare som antingen redan har varit en del av stora venture-resor eller plockat upp de vinnande recepten från ekosystemet om hur man bygger ett framgångsrikt teknikföretag, skriver Jacob Key, general partner på Luminar Ventures, i ett pressmeddelande enligt Breakit.