Kaptena

Hem / Kunskap

Himmelska ärtor och hållbara förpackningar tilltalar investerare

Peas of Heaven, som producerar växtbaserad mat, har fyllt på kassan med nästan 5 miljoner kronor. Bland investerarna återfinns Nils Thams investmentbolag Uchu, Anders Boye-Møller och Daniel Hegardson. Även Circulate som tillverkar hållbara förpackningar har tagit in pengar.

Dessutom investerar Herbert Karlssons Charkuterifabrik, bolaget som startade Peas of Heaven och foodtech-investeraren Nicoya. Det skriver Breakit.

Växtbaserad mat röner ett allt större intresse bland såväl konsumenter som investerare. Den utvecklingen drivs av flera parallella trender, som till exempel ökat fokus på att minska klimatavtrycket.

Marknadsplats för hållbara förpackningar
Circulate — en marknadsplats för bolag som vill köpa hållbara förpackningar— startade för två år sedan. Almi Invest har investerat 4 miljoner kronor i bolaget, en investering som sker tillsammans med en välrenommerad privat investerare, enligt ett pressmeddelande från Almi Invest. Sedan tidigare har Circulate tagit in pengar från J12 och affärsänglar som exempelvis Per Hallius och Susanna Campell.

Pengarna ska användas till att utveckla produkten och växa kundbasen.

– Circulate kommer möjliggöra en snabbare omställning till en mer hållbar och sund förpackningsbransch, vilket blir allt viktigare dels på grund av de nya lagkraven som kommer, dels på grund av den ökande andelen E-handel, säger Mia De Besche, Investment Manager på Almi Invest i pressmeddelandet.

Karolina Ling-Vannerus, vd på Circulate, kommenterar:

– Med denna nya investeringsrunda ser vi fram emot att fortsätta skynda på världens omställning till en mer cirkulär ekonomi, bygga vidare vår plattform att guida och stötta ännu fler förpackningsköpare mot verkligt hållbarare alternativ.

Läs fler onoterade nyheter på Kaptena