Kaptena

Hem / Kunskap

”Cut The Crap Eat Clean”

Healthtech-investeringsbolaget Curus, hockeylegendaren Mats Sundins IMR och Foodtech-bolaget Oatlaws har tagit in pengar.

Healthtech-investeringsbolaget Curus genomför en nyemission för att öka tillväxten och framtida investeringar. Curus startade 2021 och investerar i nordiska bolag inom digital hälsa. Bolaget har under åren tagit in pengar från olika investerare som exempelvis Alfvén & Didrikson, Stefan Bengtsson, e-hälsoentreprenören Alexander Stendahl.

Den senaste nyemissionen, ledd av Alfvén & Didrikson, ger Curus omkring 43 miljoner kronor. Bland de nya investerarna finns exempelvis Fredrik Strömholm, Klas Tikkanen, Johan Dettel och Versteegh Gruppen. Pengarna ska gå till expansion och stöd till digitala hälso- och vårdinnovationer.

– Den här kapitalanskaffningen är i linje med våra tillväxtambitioner där vi ser intressanta möjligheter i marknaden som vi vill ha chans att agera på. Med förnyat förtroende från befintliga investerare har vi nu möjlighet att fortsätta att investera och stötta flera bolag inom hälsa och vård med fokus på den digitala framtiden, säger Erik Olsson Nyrén, Investment Manager på Curus, i ett pressmeddelande.

IMR – Institutet för människor i rörelse
Mats Sundins IMR grundades 2019 med visionen att hjälpa företag och människor att förbättra sin hälsa och skapa hållbara medarbetare. Enligt Breakit tog bolaget in 20 miljoner kronor förra året. Denna gång är beloppet betydligt lägre, 4,5 miljoner.

”Cut The Crap Eat Clean”
Så lyder Oatlaws pay off, ett bolag som bland annat producerar proteinbars och shakes. Bolaget har fyllt på kassan med nästan 13 miljoner, enligt Breakit. Oatlaws har nästintill tredubblat sin omsättning under 2022. Bolaget startades för dyra år sedan av Christopher Slims foodtech-hub Nicoya, entreprenören Ash Pournouri samt skådespelaren och entreprenören Joel Kinnaman, enligt Breakit.