Kaptena

Hem / Kunskap

Gig-plattformen Yepstr köper Nanny.nu

Yepstr har en gig-plattform där ungdomar kan hitta jobb inom områden som barnpassning, läxhjälp och trädgårdsarbete. Nu har bolaget köpt Nanny.nu.

Yepstr plattform länkar samman ungdomar som vill ha extrajobb med köpare. Bolaget uppger att de är Sveriges näst största jobbskapare för ungdomar och målet är att de ska ha hjälp 100 miljoner unga att få sitt första jobb år 2030.

Breddar till barnvaktstjänster och städning
Ett steg i bolagets tillväxtresa är förvärvet av Nanny.nu, ett bolag som erbjuder barnpassning. Enligt Di Digital innebär köpet att Yepstr även blir ägare av av städbolaget Tidy.nu.

– Det var en av våra investerare, Johan Siwers, som satte bollen i rullning när han pekade på att tuffare tider är en chans för teknikbolag med effektiva processer att bestämma framtiden för hela branschen, säger Jacob Rudbäck, vd och grundare i Yepstr, till Di Digital.

År 2022 ökade Yepstrs rörelseförlust samtidigt som rörelsevinsten minskade för Nanny.nu. Yepstr tog in 13 miljoner i fjol och ytterligare 7 miljoner i augusti 2023, enligt Di Digital.

Utlandsexpansion stundar
Fokus ligger på synergier och att 2024 nå lönsamhet samt en omsättning på 100 miljoner. Därefter ska bolaget expandera utomlands.

– Jag har sett bolag som liknar vårt gå utomlands för tidigt. De har tvingats kämpa för att rädda affären. Ett misslyckande påverkar också investerares syn på bolaget. När vi går utomlands ska vi göra det på rätt meriter, vi ska vara trygga på vår hemmamarknad, och vi kommer satsa i ett stort land utanför Norden, säger Jacob Rudbäck till Di Digital.