Kaptena

Hem / Kunskap

Här är den klimatsmarta vattenfria toaletten som investerarna vill åt

Harvest Moon, som tillverkar klimatsmarta toaletter som inte använder vatten, har fyllt på kassan med 5,4 miljoner kronor. Bland investerarna finns bland andra H&M:s tidigare investeringschef Nils Vinge.

Dessutom deltar även befintliga investerare som Harvest Moons ordförande Antonio Gozzo, familjen Bodin, från Polarbröd (via Walter och Johanna AB), Mats Berglund från Sankt Erik Investment samt Fredrik Berghel, grundare av Inission, enligt Breakit.

Harvest Moon har utvecklat en modern toalett som inte använder vatten. Istället för att spola med många liter vatten, som sedan blir smutsigt och måste renas, har teamet kommit på en smart lösning. Enligt Breakit handlar det om en modernare version av en mulltoa där avfallet inte bara bränns upp. Avfallet återvinns, kväve utvinns och kan till slut användas för bland annat odlingar, skriver Breakit.

Bolaget tog in 19 miljoner tidigare i år och har nu fyllt på med drygt 5 miljoner kronor ytterligare.