Kaptena

Hem / Kunskap

Altor på G att bli delägare i Marshall Group

Riskkapitalbolaget Altor är enligt Di på gång att köpa in sig i Marshall Group genom att köpa ägaren Tommy Jacobsons aktier. Dessutom uppger Di att Altor vill förvärva fler aktier i bolaget från en rad olika ägare.

Marshall Group, som tillverkar hörlurar och högtalare, kan få Hararld Mix riskkapitalbolag Altor som ny storägare, rapporterar Di. 

Enligt källor till Di har Altor slutit ett avtal om att förvärva upp till 19 procent av det totala antalet aktier i Marshall. Och det ska vara det innehav som Tommy Jacobson har genom sina två bolag Varenne och Zenith. Affären ska dock inte vara helt klar. Enligt Di beror det på att andra aktieägare har förköpsrätt som innebär att de kan matcha det bud som Altor har lagt.

Dammsuger marknaden
Altors plan ska vara att dessutom öka sitt ägande till upp till 30 procent av kapitalet. Det ska ske genom att köpa aktier mindre ägare och till sin hjälp har Altor Carnegie och Pareto.

– De dammsuger marknaden på aktier. Men köparen har bara presenterats som ett ’ledande private equity-bolag i Norden’ när bankerna ringt upp, uppger en mindre ägare till Di.

Enligt Di:s källor uppgår budet på 415 kronor per aktie vilket skulle innebära att Marshall Group värderas till nästan 4,5 miljarder kronor.

Varken Tommy Jacobson eller Altor vill kommentera uppgifterna till Di.