Kaptena

Hem / Kunskap

Proptechbolaget Vinden tar in Anna König Jerlmyr och kapital

Vinden har tagit in ytterligare 10 miljoner kronor från både nya och gamla ägare. Dessutom har bolaget fått en ny styrelse med bland andra Anna König Jerlmyr, tidigare finansborgarråd.

Vindens affärsidé är att erbjuda förvaring genom att kombinera lagerhållning med så kallade last-mile transporter, det vill säga kunderna får hjälp med att få sina saker kärda till magasinet. Förvaringsföretaget har haft en tiofaldig tillväxt sedan 2019 och finns i i Sverige och Norge. Enligt Fastighetstidningen har Vinden sedan starten 2017 tagit in 60 miljoner kronor och har nu tagit in ytterligare 10 miljoner kronor.

Kapitaltillskottet kom såväl från den nya ägaren SF Ventures som från befintliga ägare som Proptech Farm, Amavi Capital, Vostok Ventures, Helene Willberg och Johannes Lien. Dessutom tillsatte Vinden en ny styrelse där det tidigare finansborgarrådet Anna König Jerlmyr har tagit plats, skriver Fastighetstidningen.

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet av innovationsdriven stadsutveckling och få till en myndighetsdialog för moderna regelverk anpassade efter dagens växande städer, kommenterar Anna König Jerlmyr, tidigare finansborgarråd i Stockholms stad och ny styrelseledamot Vinden, till Fastighetstidningen.

Vindens VD Sebastian Wiberg kommenterar:

– Den här investeringen och vår nya styrelse kommer att ge oss möjligheten att förbättra och utveckla vårt erbjudande mot fastighetsbranschen, men även att jobba för förändrade regelverk.