Kaptena

Hem / Kunskap

Lägre värderingar får fart på techinvesterarna

Många techbolag har haft det tufft i en marknad som präglas av stigande räntor, hög inflation och en svagare konjunktur. Men nu börjar det synas tecken på att techinvesterarna åter är redo att öppna plånboken.

Breakit har tagit tempen på tre investerare som berättar om hur de ser på hösten och var de helst investerar.

Backing Minds vd Sara Resvik ser framför sig en höst med både utmaningar och möjligheter:

– Det kommer fortsatt vara en fortsatt ganska tuff höst för framförallt privatpersoner, för företagen ser det lite bättre ut. Justeringen i värderingar som har varit senaste åren ser ut att hålla i sig. Den stora frågan som är nu är väl om det kommer vara kvar på ungefär den här nivån eller om det är nu det vänder uppåt framöver,” säger Resvik till Breakit.

Lägre värderingar ger fler transaktioner
Under årets första hälft tog Backning Minds det försiktigt med investeringar. Men det kan lossna framöver, bland annat som en följd av lägre värderingar.

– Nu upplever jag att det definitivt har kommit igång mer under sommaren, där entreprenörerna har kommit till lite mer insikt om värderingsläget nu. Det gör också att det blir mer attraktivt för oss som investerare att gå in. Det blir en intressant höst”, säger hon till Breakit.

VC-firman Wellstreet tror på ”sisu”
Evelina Anttila är managing partner på VC-firman Wellstreet, som investerar i bolag i tidig fas.

“De utmanande marknadsförhållanden som vi har nu kommer inte att vara nådiga. Det kommer gynna de investerare och entreprenörer som har anammat och förenat ordentlig disciplin med en långsiktig vision. Det handlar om ”sisu”, säger Evelina Anttila till Breakit.

Läs Breakits artikel här