Kaptena

Hem / Kunskap

Fintechbolaget Steven har sålts till brittiska Blackthorn Finance

Svenska Stevens app gör det enkelt att dela på notor och andra utgifter. Nu har bolaget sålts för omkring 70 miljoner kronor.

Enligt Breakit blev försäljningen klar i början av september och det brittiska fintechbolaget Blackthorn Finance köper hela bolaget. Köpeskillingen betalas med både kontanter och aktier.

– Vi blev kontaktade av köparen och tyckte att det var ett bra upplägg. Vi vill att Steven ska finnas kvar och fortsätta växa snabbt. Den här köparen kan bygga vidare på bolaget med mer muskler än vad vi själva hade. Så jag ser det här som väldigt positivt både för oss som ägt Steven men också för våra över 300 000 användare, säger Stevens medgrundare Jens Saltin till Breakit.

Mindre beroende av externt kapital
Jens Staltin anser att försäljningen leder till en större säkerhet för Steven.

– Det blir också en större trygghet och vi blir inte lika beroende av externt kapital som vi hade varit annars. Så nu kan vi fokusera mer på att bygga bolaget istället för att jaga pengar. Det hade säkert gått ändå, men jag tycker att det är en jättebra lösning, berättar Staltin för Breakit.

Jens Staltin fortsätter att arbeta i Steven, medan de andra medgrundarna Fredrik Olofsson och Jon Wimmercranz inte kommer att vara operativa.

Steven har fokuserat på privatpersoner men framöver ska bolaget även rikta in sig mot företag, vilket innebär att Steven ska utveckla B2B-tjänster, skriver Breakit.