Kaptena

Hem / Kunskap

Håll koll på nyemissionerna

Efter en lugn period börjar det åter röra på sig. Här är några av den senaste tidens kapitalanskaffningar i start ups.

Znipe – 3,7 Mkr
Znipe, som har en plattform för att streama bland annat e-sport, värderas till 156 mkr och har tagit in 3,7 Mkr, skriver Breakit. Bolaget har sammanlagt under åren tagit in omkring 115 Mkr.

Trine – 1,5 Mkr

Trine har en crowdfundingplattform för solenergi. Investerarna investerar i lån till solenergibolag på utvecklingsmarknader. Bolaget har tagit in 1,5 miljoner och värderas till omkring 31,9 miljoner kronor före de nya pengarna.

Mother – 3 Mkr
Healthtech-startupen Mother ska hjälpa människor att sluta röka med hjälp av innovativ VR-teknik. Mothers digitala rökavvänjningsprogram VR-teknik skapar en aversion mot smaken av cigaretter. Resultaten från en första pilotstudie visar att en tredjedel av deltagarna fortsatt är rökfria sex månader efter behandling.

Deedster – 1,8 Mkr
Deedster – som med sina digitala verktyg vill få människor att byta livsstil och börja engagera sig för klimatet – har fyllt på kassan och värderades till 97,9 Mkr pre-money.

Billlhop – 88 Mkr
EQT ventures har stoppat in en rejäl slant i Billhop, ett fintechbolag som utvecklar tjänster inom betalningar. EQT Ventures gick in som ägare 2021.

Dugga – 5,8 Mkr
Edtechbolaget (educational technology) värderas till 200 Mk och omsatte 9,4 Mkr år 2022, enligt Breakit som även skriver att Dugga siktar på att bli kassaflödespositivt under 2024.

Källa: Breakit

Läs fler nyheter om onoterade bolag på Kaptena