Kaptena

Hem / Kunskap

”Det finns många intressanta affärsmöjligheter till vettiga värderingar just nu”

Det säger Nicolai Chamizo på Incore Invest till Breakit. Investmentbolaget är relativt nystartat och är på jakt efter nya investeringar. Fokus ligger på fintech.

Incore Invest har tre portföljbolag: Brite, Mynt och Savr. Bolaget har investerat 190 miljoner kronor och har 110 miljoner kvar. Nicolai Chamizo kommenterar om var de letar.

”Vi tittar framförallt på tillväxtcase där det finns en bevisad affärsmodell, där man inom en ganska snar framtid skulle kunna ställa om till lönsamhet. Det är väldigt viktigt att man har den möjligheten för att vara attraktiv för investerare. Vad gäller branscher är det framförallt fintech och specifikt B2B-segmentet inom finans vi tittar på”, säger Nicolai Chamizo till Breakit.

Köparnas marknad
Nicolai Chamizo berättar för Breakit att värderingarna har minskat rejält.

“Det är en köparens marknad till skillnad från för två år sedan. Det finns till exempel ett helt annat utbud av secondaries (aktier på andrahandsmarknaden) i väldigt välmående bolag, där investerarna kanske behöver likviditet”, säger Nicolai Chamizo .

Fem partners
Incore Invest har fem partners: Martin Larsson (tidigare partner på Stella Capital Advisors), Lena Hackelöer (grundare Brite), Jonas Mårtensson (vd, Mojang) och Magnus Mivér (tidigare partner på investmentbanken ABG Sundal Collier) samt Nicolai Chamizo som startat A Group of Friends Investments, ett bolag som investerade inom i-gaming.

Kapitalet kommer från till exempel Minecrafts grundare, grundarna bakom Happy Socks och Johan Andersson (son till Rune Andersson).

Läs fler onoterade nyheter på Kaptena