Kaptena

Hem / Kunskap

Träningsappen Bruce köper Malmöbaserad konkurrenten Swiftr

Bruce, som säljer träningskort, har köpt konkurrenten Swiftr som bland annat ägs av hälsoprofilen Fredrik Paulún. Både företagen erbjuder träningskort där man kan träna på många anläggningar och med olika träningsformer.

”Vi har varit i diskussion sedan i somras. Bruce är etablerade i Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn. Swiftr har en betydande del av sin verksamhet i Malmö. Det här accelererar Bruce expansion och potentiella värdeskapande i Öresundsregionen”, säger Peter Andersson, vd på Bruce, till Di Digital.

Axel Johnsons investeringsbolag Novax är huvudägare i Bruce och investerade i bolaget 2019. Fredrik Paulúns ökade sitt ägande i Swiftr via bolag 2021 i samband med att Christina Stenbeck klev ur, skriver Di Digital.

För de digitala träningsbolagen var 2022 ett utmanande år med många röda siffror. Bruce uppvisade en rörelseförlust under året, men siktar på lönsamhet.

”Det är rimligt att Bruce ska vara ett lönsamt bolag inom ett par år. Ledningsgrupp och styrelse tänker väldigt långsiktigt och är övertygande om att vi kan generera mer totalt värde genom att fortsätta fokusera på total tillväxt samtidigt som vi skalar mot lönsamhet”, säger Peter Andersson till Di Digital.