Kaptena

Hem / Kunskap

Luminar Ventures andra fond tar in 715 miljoner kronor

Luminar Ventures har stängt sin andra fond på 715 miljoner kronor. Bland investerarna återfinns Europeiska investeringsfonden EIF, Saminvest, Svenska kyrkan och Ericssons pensionsfond. Samtidigt bildas ett affärsängelnätverk.

Luminar Ventures startade 2018 och i bolagets första fond har företag som exempelvis psykologiappen Mindler, elbilshandlaren Carla och energibolaget Greenely växt fram, skriver Di Digital.

I samband med att Luminar Ventures stänger sin andra fond skapas ett affärsängelnätverk. Det består av 26 medlemmar där alla har varit delaktiga i att bygga upp framgångsrika bolag. Jenny Sinclair, Johan Mohlin, Karin Hallin och Umut Alp (tidigare teknikchef på Truecaller) är exempel på änglar i det nya nätverket, skriver Breakit.

”Jag har personligen upplevt den transformerande resan att ta Truecaller från noll till hundratals miljoner användare. Att samarbeta med Luminar Ventures ger mig en spännande möjlighet att erbjuda denna rikedom av erfarenhet till nästa våg av innovatörer”, säger Umut Alp i ett uttalande enligt Breakit.

Ska hitta de bästa nordiska tech-bolagen
Louise Hagen är partner på Luminar Ventures och kommenterar framtiden:

”Även om vi befinner oss i utmanande tider, ser vi detta som en gyllene möjlighet att investera i och stödja de entreprenörer som vågar trotsa konventionen och driva innovation”, säger Louise Hagen till Breakit och fortsätter:

”Historien har visat att motgång ofta föder storhet, och vi är här för att säkerställa att dessa företag får det stöd de behöver för att blomstra.”

Läs fler nyheter om onoterat på Kaptena