Kaptena

Hem / Kunskap

Lyvia säkrar 1,6 miljarder – ska göra fler förvärv

Koncernen Lyvia, som investerar i bolag och utvecklar dem, har säkrat en finansiering på 1,6 miljarder från Danske Bank och DNB. Bolaget siktar på att börsnoteras 2025.

Lyvia Group investerar i entreprenörsledda bolag som erbjuder teknologibaserade lösningar genom tre vertikaler. De är SaaS plattformar, mjukvara och IT-tjänster samt konsulttjänster inom digital marknadsföring.

Sänker räntekostnaden med 60 miljoner
I somras refinansierade Lyvia en obligation 800 miljoner kronor och betalade av en skuld till Collector på 400 miljoner kronor, enligt Di Digital. Nu har bolaget säkrat 1,6 miljarder från Danske Bank och DNB.

”Vi är oerhört stolta över att ha en bankfinansiering i dessa tider och det är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Med finansieringen har vi sänkt vår räntekostnad med närmare 60 miljoner kronor per år och den gör också att vi nu har tillgång till nytt krut för att fortsätta växa vår verksamhet, framför allt via förvärv”, säger bolagets vd och grundare Sebastian Karlsson till Di Digital.

Fler förvärv på G
Lyvia har gjort flera förvärv och bolaget räknar med att det finns omkring 10 000 företag som kan vara intressanta att köpa.

”Vi har gjort två polska förvärv under sommaren och kommer att annonsera fler under tredje och fjärde kvartalet. Inriktningen är tjänster och mjukvara som är affärskritisk. Det är områden som fungerar i både bra och dåliga tider”, berättar Sebastian Karlsson för Di Digital.

I våras uppgav Lyvia att en notering var aktuell inom 12–18 månader.

”Beroende på marknadssentiment kan det bli ytterligare någon fördröjning. En rimlig tidshorisont är i första eller andra kvartalet 2025. Men det är inte hugget i sten, vi måste vara snabbrörliga och göra det som är bäst för våra aktieägare.”