Kaptena

Hem / Kunskap

Life science-bolaget TrackPaw Scientific tar in 5 miljoner

Almi Invest, LU Holding, Spotlight-noterade investmentbolaget I Love Lund och ängelinvesterare har gått in med drygt 5 miljoner kronor i life science-bolaget TrackPaw Scientific.

TrackPaw Scientific utvecklar en AI-baserad lösning som ska öka välmåendet hos djur som används i labb för läkemedelsforskning. Sensorer installeras i djurens burar som till exempel analyserar djurens vikt, aktivitet och beteendeförändringar. På så sätt kan forskarna enklare kunna upptäcka sjukdomsförlopp och andra reaktioner hos djuren som annars missas.

”Bolagets produktidé är den första i sitt slag när det kommer till prekliniska observationer. Affärsidén kommer från min egenupplevda frustration som preklinisk forskare, där jag såg hur forskningsförsök haltade på grund av bristen på ett kontinuerligt övervakningssystem, vilket ofta ledde till återvändsgränder och tidskrävande omstarter”, säger Liza Tchapanova, preklinisk forskare, grundare och VD i TrackPaw Scientific i ett pressmeddelande.

Test av prototyp
TrackPaw Scientific har tagit in drygt 5 miljoner kronor genom en nyemission. Investerarna består av Almi Invest, LU Holding (Lunds universitets investeringsbolag), Spotlight-noterade investmentbolaget I Love Lund samt ängelinvesterare och styrelseledamöter.

”TrackPaw Scientific är ett spännande life science-bolag som kommer kunna leverera både god värdeutveckling och Lundanytta, med sitt starka grundar/ledningsteam, en stor växande marknad och försprång framför kommande konkurrenter. Vårt bidrag om kapital och nätverkskompetenser gör här skillnad”, säger I Love Lunds VD Björn Englund i ett pressmeddelande.

Pengarna ger TrackPaw Scientific möjlighet att öka sin utvecklingstakt. Under de kommande sju månaderna ska en prototyp testas med ledande globala läkemedelsbolag samt en global kontraktforskningsorganisation. Därefter fortsätter utvecklingsarbetet med målet att genomföra större betalanseringstest under nästa år.

Läs fler nyheter om onoterat på Kaptena