Kaptena

Hem / Kunskap

Tech-bolaget Fidesmo får ny VD och fyller på pengar

Doldisbolaget Fidesmos teknik för kontaktlösa betalningar lockar investerare. Nu har bolagets största ägare, 82:an Invest, stoppat in merparten av de 30 miljoner kronor som bolaget har tagit in. Dessutom har bolaget fått en ny VD.

Anders Malmström, som tidigare har varit VD för Foreseeti och som köptes av Google, är Fidesmos nya VD.

”Anders ansluter vid en spännande tidpunkt. Hans omfattande erfarenhet och internationella bakgrund gör honom till den perfekta personen för att driva bolagets vision framåt”, säger Mattias Eld, grundare och tidigare VD för Fidesmo, i ett pressmeddelande.

Kommersiella framgångar
Bakgrunden är att Fidesmo på senare tid har nått viktiga kommersiella framgångar, vilket bland annat omfattar ett avtal med klocktillverkaren Swatch och möjligheter att utöka samarbeten med tillverkare av smarta telefoner som exempelvis Samsung.

”Att Swatch har valt Fidesmo är ett bevis på potentialen i Fidesmos plattform och markerar startpunkten för ytterligare internationell expansion”, säger Anders Malmström.

Säkrat 30 miljoner kronor
Fidesmo har även säkrat närmare 30 miljoner kronor från befintliga ägare, en finansieringsrunda som leddes av 82:an Invest. Investeringsbolaget grundades 2017 och ägs av Stefan Krook och H&M:s ordförande Karl-Johan Persson tillsammans med familjen Wallenbergs bolag FAM. Pengarna ska användas för att expandera till nya områden.